Sudan'da Taraflar Arasında Anlaşmayı Ara Buluculuk Komitesi Sağlayacak

Sudan'da darbeden sonra oluşturulan ara buluculuk komitesi Başkanlık Konseyi ile askerin çoğunlukta olduğu Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi kurulmasını teklif etti.

03.05.2019-11:18 - (Son Güncelleme: 03.05.2019-11:10)

Sudan'da darbeden sonra askeri geçiş konseyiyle muhalefet arasında uzlaşıyı sağlayacak bir ara buluculuk komitesi oluşturulduğu, komitenin ülkeyi geçiş süreci boyunca yönetecek başkanlık konseyi ve diğer kurumlar hakkında taraflarla görüşmelere başladığı belirtildi.

Komite kaynaklarından edinilen bilgilere göre, oluşturulan ara buluculuk komitesi, taraflara, Sudan’ı geçiş sürecinde yönetecek başkanlık konseyinin 7'si sivil 3'ü asker olmak üzere 10 üyeden oluşmasını önerdi.

Bu doğrultuda, Başkanlık Konseyi'nin önderliğini Askeri Geçiş Konseyi Başkanı üstlenecek. Konseyde biri asker biri de sivil iki başkan yardımcısı bulunacak.

EGEMENLİĞİN SEMBOLÜ OLACAK

Özgürlük ve Değişim Bildirgesi Güçleri'nin (ÖDBG) dün askeri konseye ilettiği geçiş sürecindeki yönetime ilişkin görüşlerini içeren detaylı anayasal belgede geçtiği şekliyle başkanlık konseyi, devletin başı ve egemenliğin sembolü haline gelecek.

Ara buluculuk komitesi ayrıca 7'si asker 3'ü sivillerden oluşan Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi kurulmasını teflif etti. Sivil isimlerin başbakan, maliye ve dışişleri bakanı olması önerildi. Konseyin başkanlığını askeri geçiş konseyi başkanı üstlenecek.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal