Sudan'da Muhalefet Askeri Konseye Geçiş Sürecine İlişkin Taleplerini Sundu

Sudan'da öne çıkan bağımsız muhalefet hareketi SPA, Askeri Geçiş Konseyine, yönetimin askeri temsille beraber sivil idareye teslimi, meclis ve bakanlar kurulu oluşturulması gibi taleplerde bulundu.

18.04.2019-09:15 - (Son Güncelleme: 18.04.2019-09:08) Sudan'da Muhalefet Askeri Konseye Geçiş Sürecine İlişkin Taleplerini Sundu

Sudan'da gerçkeleşen eylemlerin planyacısı muhalif oluşum Sudan Meslek Odaları Birliği (SPA), Askeri Geçiş Konseyine, geçiş süreciyle hakkında önerilerde bulundu.

SİVİL İDARE VURGUSU

SPA yöneticilerinden Medeni Abbas Medeni, yaptığı açıklamada, "Yönetimin sivil geçiş hükümetine teslimine ilişkin talebimizi vurguluyoruz." sözlerini iletti.

Ülkedeki muhalefet kuvvetlerinin ortak çatısı "Özgürlük ve Değişim Bildirgesi Güçleri" tarafından konseye sunulan egemenlik, yasama ve yürütmeye ilişkin önerilerden bahseden Medeni, kendilerinin de konseye, yönetimin askeri temsille birlikte egemen, sivil idareye teslimi, milli meclis kurulması ve bakanlar kurulu oluşturulması yönünde öneriler sunduğunu belirtti.

ÖZGÜRLÜK VE DEĞİŞİM BİLDİRGESİ GÜÇLERİ

Özgürlük ve Değişim Bildirgesi Güçleri dahilinde Sudan Meslek Grupları Birliği, Nida Sudan İttifakı, Ulusal Birlik Güçleri, Muhalif Toplanma Koalisyonu ve bazı siyasi partiler yer alıyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal