Sudan Askeri Geçiş Konseyi'nin 3 Önemli Üyesi Görevinden İstifa Etti

Sudan Askeri Geçiş Konseyi'nin, devrik lider Beşir rejiminin ileri gelen kişilerinden kabul edilen 3 üyesinin istifa ettiği bildirildi.

25.04.2019-09:15 - (Son Güncelleme: 25.04.2019-09:08) Sudan Askeri Geçiş Konseyi'nin 3 Önemli Üyesi Görevinden İstifa Etti

Sudan Askeri Geçiş Konseyi tarafından yapılan açıklamaya göre, devrik lider Ömer el-Beşir rejiminin ileri gelen isimlerinden olan generaller Ömer Zeynelabidin, Celaleddin eş-Şeyh ve Babekir et-Tayyib, Konsey üyeliği görevinden istifa etti.

Yapılan istifaların değerlendirilmeye alındığı belirtildi.

İSTİFALARIN ONAYLANDIĞI AÇIKLANMIŞTI

Halk hareketini temsil eden güçlerin üyesi Sati el-Hac ise daha önce yaptığı açıklamada, Konsey'in,  bu kişilerin istifasını onayladığını söylemişti. Hac, bu kişilerin istifasının, Özgürlük ve Değişim Bildirgesi Güçleri'nin, Konsey'le gerçekleştirilen toplantıya katılma koşulu olduğunu belirtmişti.

Konsey ile muhalefetin çatı oluşumu Özgürlük ve Değişim Bildirgesi Güçleri, başkent Hartum'da düzenlenen toplantıda, ülkeyi krizden kurtaracak temel ilkelerde ve ortak bir komite kurulması konusunda anlaşmaya sağlamıştı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal