Sri Lankalı Bakan: Patlamalar Yeni Zelanda'daki Cami Saldırılarına Karşılık Bir Misillemeydi

Sri Lanka Savunma Bakanı, kilise ve otellere düzenlenen bombalı saldırıların Yeni Zelanda’daki cami saldırılarına misilleme olarak gerçekleştirildiğini ileri sürdü.

23.04.2019-12:27 - (Son Güncelleme: 23.04.2019-12:17) Sri Lankalı Bakan: Patlamalar Yeni Zelanda'daki Cami Saldırılarına Karşılık Bir Misillemeydi

Sri Lanka Savunma Bakanı Dinendra Ruwan Wijewardene, ülkesinde meydana gelen saldırıların Yeni Zelanda’daki cami saldırılarına karşılık bir misilleme olduğunu söyledi.

Meclis'te gerçekleşen oturumda ilk tespitleri paylaşan Wijewardene, 'saldırının Yeni Zelanda'nın intikamını almak amacıyla planlandığını' düşündüklerini belirtti.

Bakan, "İlk tespitler gösteriyor ki, Sri Lanka'da meydana gelenler Christchurch'teki Müslümanlara yapılan saldırıya karşı bir misillemeydi" sözlerini aktardı.

SALDIRININ İSLAMİ GRUP TARAFINDAN YAPILDIĞI İDDİASI

Sri Lanka’daki saldırıyı henüz resmen üstlenen olmadı.

Fakat hükümet saldırıya ilişkin az bilinen İslamcı bir örgüt olan Ulusal Tevhid Cemaati’ni (NTJ) işaret ediyor. Ancak hükümet, bu yerel örgütün uluslararası bir destek almadan bu kadar kapsamlı ve eşgüdümlü saldırılar yapamacağını savunuyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal