Sri Lanka'da Drone ve İnsansız Uçaklar Yasaklandı

Sri Lanka'da hafta sonu kilise ve otelleri hedef alan terör saldırılarından sonra ülkede drone ve insansız uçakların kullanılması yasaklandı.

25.04.2019-09:58 - (Son Güncelleme: 25.04.2019-09:51) Sri Lanka'da Drone ve İnsansız Uçaklar Yasaklandı

Sri Lanka'da hafta sonu kilise ve otellere gerçekleştirilen terör saldırılarından sonra tedbir açısından ülkede drone ve insansız hava uçakları yasaklandı.

Sri Lanka Sivil Havacılık İdaresi yaptığı açıklamada, drone ve insansız uçak yasağının, "ülkede mevcut güvenlik durumu açısından" alındığını belirtti.

Diğer yandan, Sri Lanka polisinin ülkede patlayıcı aramaya devam ettiği, bugün başkent Kolombo'nun 35 kilometre doğusunda bulunan Pugoda'daki çöplükte şüpheli bir nesneyi etkisiz hale getirdiği belirtildi.

SRİ LANKA'DA NE OLDU?

Sri Lanka'da dün Hristiyanlar için kutsal Paskalya ayinlerinin gerçekleştiği Kochchikade şehrindeki St. Anthony's, Katana'daki St. Sebastian ve Batticaloa'daki Meryem Ana kiliseleri ile başkent Kolombo'daki beş yıldızlı Shangri-La, Cinnamon Grand ve Kingsbury otellerine bombalı saldırılar düzenlenmişti.

Bu saldırılardan sonra başkent Kolombo'nun banliyöleri Dehiwala'daki konukevi civarında ve Dematogoda da üst geçit yakınında patlamalar meydana geldi.

Sri Lanka makamları saldırılarda 290 kişinin öldüğünü, 500'den fazla kişinin ise yaralandığını belirtti.

Bombalı saldırıları terör örgütü DEAŞ üstlendi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.




DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal