Sri Lanka İstihbaratı: Budist Tapınaklara Saldırı Düzenlenebilir

Sri Lanka'da istihbarat birimleri, ülkede çok sayıda saldırı gerçekleştiren Ulusal Tevhid Cemaati'nin (NJT) bu defa da Budist tapınaklara karşı saldırı planladığı bilgisini paylaştı.

29.04.2019-17:57 - (Son Güncelleme: 30.04.2019-09:08)

Sri Lanka'da istihbarat birimleri, ülkede geçtiğimiz günlerde kiliseleri ve otellerde gerçekleştirilen saldırıları düzenleyen ve 321 kişinin hayataını kaybetmesinden sorumlu olan Ulusal Tevhid Cemaati'nin (NJT) bu defa da Budist tapınaklara karşı saldırı planladığı bilgisini aktardı.

Hükümete bağlı istihbarat birimleri ve güvenlik güçleri tarafından geçen hafta Sainthamaradu'da bir hücre evine düzenlenen baskında, ele geçirilen patlayıcı maddelerin yanı sıra, Budist tapınaklarda giyilen beyaz kıyafetler bulundu.

Bulunan kıyafetlerin incelenmesi sonucu, müslüman bir kadının 29 Mart tarihinde 29 bin Hindistan Rupisi (415.42 ABD Doları) tutarında 9 takım beyaz budist kıyafeti alışverişi yaptığı belirlendi.

BUDİST TAPINAKLARINA SALDIRI DÜZENLENEBİLİR

Yetkililer ise düzenlenen baskında söz konusu takımların 5 tanesini ele geçirdi. Kalan 4 takım kıyafeti arama çalışmaları ise devam ediyor.

Ülkenin istihbarat birimleri, satın alınan kıyafetlerin kadın kıyafeti olması nedeniyle, düzenlenecek olan muhtemel bir saldırının kadın kılığında gerçekleştirilebileceğini tahmin ediyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal