Sisi'nin Darbeci Hafter'e Desteği Keseceği İddia Edildi

Mısır'da darbeyle cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturan Sisi'nin Libya'da gayri meşru faaliyet gösteren Hafter'e olan desteği çekeceği iddia edildi.

23.01.2020-14:11 - (Son Güncelleme: 23.01.2020-14:03) Sisi'nin Darbeci Hafter'e Desteği Keseceği İddia Edildi

Türkiye'nin Libya'nın meşru hükümetiyle imzaladığı anlaşmalar sonrası bölge ülkeleri panik yaşamıştı. Berlin'de kurulan barış masasından ateşkes kararı çıkarken, darbeci general Halife Hafter'in sözcüsü Mismari, Trablus ve çevresine girecek sivil uçakları düşürme tehdidinde bulundu.

Libya'da bu son gelişmeler yaşanırken, Middle East Eye'da (MEE) kritik bir iddia ortaya atıldı.

Kukla darbeci Sisi'nin, Libyalı terörist Halife Hafter'e olan desteğini çekmeye hazırlandığı iddia edildi. Haber, "Kahire ile Hafter arasındaki iletişim önemli ölçüde kötüleşti" diyen Mısırlı diplomatik kaynaklara dayandırıldı. Söz konusu haberde, Sisi'nin Hafter ile bir görüşmesini iptal ettiği kaydedilirken, Kahire yönetiminin Hafter'in son Trablus saldırısında başarısız olduğunu ve bu sebeple "mutsuz" oldukları ifade edildi.

Haberde Mısırlı kaynakların, "başarısız" Hafter yerine isyancı grupların başına başka bir komutanı getirmeyi düşündüğü de konuşulanlar arasında.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal