SETA Washington Koordinatörü Üstün: ABD'nin Türkiye'ye Yaklaşımı Sürekli Değişkenlik Gösteriyor

SETA Washington DC Koordinatörü Üstün, "ABD'nin bölgeye ve Türkiye'ye bakışı 'bizimle çalışmıyorsa ekseni kayıyor, bizimle çalışıyorsa model ülkedir' şeklinde değişiyor." sözlerini aktardı.

09.05.2019-16:48 - (Son Güncelleme: 09.05.2019-16:39)

SETA Washington DC Koordinatörü Kadir Üstün, ABD'nin, Türkiye'ye yaklaşımının sürekli olarak değişkenlik gösterdiğini belirterek "ABD'nin bölgeye ve Türkiye'ye bakışı 'bizimle çalışmıyorsa ekseni kayıyor, bizimle çalışıyorsa model ülkedir' şeklinde değişiyor." ifadesinde bulundu.

Üstün, 2000'lerden bu zamana kadar Türk-Amerikan ilişkilerinin yapısal anlamda değiştiğini söyleyerek ABD'nin Türkiye'de askerlerle geliştirdiği ilişkinin AK Parti ile sivilleştiğini belirtti.

Üstün, Türkiye'nin ABD ile ilişkilerini hem sivilleştirip hem de üçüncü bir ülkenin ekseninden çıkardığını ifade ederek "Fakat ABD ile ilişkileri sağlıklı bir zemine oturtamadı, özellikle Suriye'deki savaşla beraber iki ülke ilişkilerindeki makas açılmaya başladı." sözlerini aktardı.

ABD-TÜRKİYE İLİŞKİLERİNDE KAFA KARIŞLIKLIĞI 

ABD ve Türkiye'nin ilişkiler noktasında ciddi kafa karışıklığına sahip olduğunun altını da çizen Üstün, iki ülke arasındaki ilişkilerin tekrardan tanımlanması gerektiğini belirtti. Üstün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump'ın ilişkilerin normalleşmesi noktasında istekli olduğunu söyleyerek "Ancak bölgesel realiteler ortak hareket etme alanını daraltıyor." sözlerinde bulundu. 

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal