Sadr: Referandumla Birlikte Mısır Yeni Bir Otoriterin Eline Düştü

Irak'taki Sadr Hareketi önderi Mukteda es-Sadr, Mısır'da Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin 2030 senesine kadar görevde kalmasının sağlayacak değişikliği kınayarak "Mısır yeni bir otoriterin eline düştü." ifadesinde bulundu.

20.04.2019-09:15 - (Son Güncelleme: 20.04.2019-09:07) Sadr: Referandumla Birlikte Mısır Yeni Bir Otoriterin Eline Düştü

Sadr, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Mısır'daki anayasa değişikliği sürecine dikkat çekerek, "Mısır, kanun ve anayasayı kendisine göre şekillendiren yeni bir otoriterin eline düştü." sözlerini kullandı.

Suudi Arabistan ile ABD arasında yaşanan yakınlaşmaya ilişkin de yorumlar yapan Sadr, şunları söyledi: "Bu yakınlaşma Mekke ve Medine için ciddi açıdan bir endişe ortaya çıkarıyor."

MISIR'DA REFERANDUM

Mısır Ulusal Seçim Kurulu Başkanı Laçin İbrahim önceki gün süzenlediği basın açıklamasında, anayasa değişikliği referandumunun yurt dışında 19 Nisan Cuma, Mısır içinde ise 20 Nisan Cumartesi günü gerçekleşeceğini ve oy verme işlemlerinin üç gün süreceğini açıklamıştı.

Referandum sonucunda "evet" çıkması halinde Mısır Cumhurbaşkanı Sisi’nin 2030 senesine kadar görevde kalmasının önü açılacak.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal