Rusya'nın Kuzey Akım 2 Projesi'ne ABD'den Engel

Rusya’nın Kuzey Akım 2 projesinin sonlandırılması için uğraşan ABD şimdiden projeye dahil olan şirket ve kuruluşlara yaptırım uygulama kararı için temsilciler meclisine teklif sundu

01.06.2019-16:31 - (Son Güncelleme: 01.06.2019-16:18)

Rus gazının Baltık Denizi üzerinden Batı Avrupa'ya ulaşması hedefiyle çalışmaları devam eden Kuzey Akım 2 doğalgaz boru hattına karşı ABD'nin projeyi engelleme çalışmaları aralıksız sürüyor.

SENATÖRLER MECLİSTEN YAPTIRIM KARARI TALEP ETTİ  

Daha önce bu projenin içerisinde yer alan ülkeleri yaptırımla tehdit eden Amerika bu kez proje dahilinde bulunan uluslararası şirketlere yaptırım uyglama çalışması başlattı. Konuya ilişkin Amerikalı senatörler temsilciler meclisine teklif sundu.

Bu teklif doğrultusunda projede bulunan şirketlere ABD ihracat lisansı verilmesinin reddedilmesi ve iptal edilmesi, 10 milyon dolardan fazla kredi isteklerinin reddedilmesi, ABD yönetiminin fonları ve sermayesiyle çalışma yasağı uygulanacak. Senatörler Ted Cruz, Jean Shahin, John Barraso ve Tom Cotton tarafından yazılan teklifin Mayıs ayında meclise gönderildiği ancak teklif içeriğinin bugün kamuoyuna açıldığı belirtildi.

ABD'nin ve Ukrayna, Polonya ile Baltık ülkelerinin inşasını istemdiği projenin ortakları arasında Gazprom ile birlikte Shell, OMV, Engie, Uniper ve Wintershall gibi Batılı şirketler de bulunyor. Toplam maliyetinin 10 milyar avro değerinde olması düşünülen Kuzey Akım 2 projesiyle senede 55 milyar metreküplük Rus gazının Baltık Denizi üzerinden Almanya'ya gönderilmesi hedefleniyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal