Rusya'dan Sürpriz Suriye Hamlesi!

Rusya Savunma Bakanlığı, test denemesinde olan Su-57 model 5'inci nesil savaş uçağının Suriye'deki deneme uçuşu görüntülerini paylaştı.

19.11.2018-16:28 - (Son Güncelleme: 19.11.2018-16:23) Rusya'dan Sürpriz Suriye Hamlesi!

Bakanlık, Su-57 test uçuşları hakkında video görüntüleri ve yazılı açıklama yayınladı. Açıklamada, 5. nesil uçağın gerçek savaş durumunda yeteneklerini doğrulamak için uçuşların yapıldığı ifade edilerek, uçuşlar esnaasında yüksek sıcaklıklarda ve diğer zor durumlarda uçağın uçuş performansı, akıllı bilgi ve yönetim kompleksi ile silah sistemi dahil var olan tüm sistemlerin çalışmasının kontrol edildiği belirtildi.

Bununla birlikte Su-57 mürettebatının Suriye'de 10'dan fazla uçuş yaptığı duyuruldu. Diğer yandan, görüntülerindeki iki Su-57 uçağının test uçuşlarını Suriye'nin hangi bölgesinde ve hangi tarihlerde yaptığına yönelik bilgi paylaşımı olmadı.

Rus Sukhoi firması tarafından tasarlanan Su-57 model 5. nesil çok amaçlı avcı savaş uçağı, görünmezlik özelliği sebebi ile Rus ordusuna 'hayalet uçak' teknolojisi ile hizmet verecek. 6 adet öncül üretime sahip Su-57’nin ilk deneme uçuşu 2010 yılında gerçekleştirilmişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal