Rusya'dan İdlib'e Hava Saldırısı! 12 Sivil Öldü

Rus savaş uçaklarının İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesindeki yerleşimlere düzenlediği saldırılarda 12 sivil yaşamını yitirdi.

21.01.2020-14:30 - (Son Güncelleme: 21.01.2020-16:03) Rusya'dan İdlib'e Hava Saldırısı! 12 Sivil Öldü

Rus savaş uçaklarının İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesindeki yerleşimlere düzenlediği saldırılarda 12 sivil yaşamını yitirdi.

Rus'yanın İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi kapsamında kalan bölgelere yönelik gerçekleştirdiği saldırılarda 7'si çocuk toplam 12 sivil yaşamını yitirdi.
Muhaliflere ait uçak gözlemevinden alınan bilgiye göre, Rus savaş uçakları, sabah saatlerinden bu yana İdlib'in Bara, Bsida ve Masaran köyü ile Halep'in batı kırsalındaki Kefer Dael, Mansura, Kefer Teal, İrhab, Takad, Şamiko ve İndomi köylerine hava saldırıları gerçekleştirdi.
Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) kaynaklarından alınan bilgiye göre, İdlib'in Bara köyünde 2, Halep'in batı kırsalındaki Kefer Teal köyünde bir aileden 6'sı çocuk 9, Takad köyünde ise 1 çocuk olmak üzere toplamda 12 sivil öldü.
Bununla birlikte, Esed ordusu ve İran destekli yabancı terörist grupların içinde bulunduğu rejim güçleri ile Rusya'nın saldırılarından kaçan sivillerin, Halep ilinin İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'nde kalan kırsal kesiminden Türkiye sınırı hattı yakınlarına göçü devam ediyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal