Rusya'dan Dünyaya Gözdağı: Ateşle Oynamayın

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov İdlib'deki durumu değerlendirerek, "Yabancı ortaklarımızı ateşle oynamamaları hususunda uyardık" dedi.

30.08.2018-17:14 - (Son Güncelleme: 30.08.2018-17:32)

Rusya Savunma Bakanlığı'nın cihatçı militanların İdlib'de kimyasal saldırı provokasyonuna hazırlandığı ve Batılı devletlerin bu sebeple Suriye'yi vurmak istediği açıklamasını gerçekleştirdiği bir dönemde, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov yabancı ortakları ikaz ettiklerini duyurdu.

"YABANCI PARTNERLERİMİZİ UYARDIK"

Moskova'da Suriyeli mevkidaşı Velid Muallim'le ortak basın toplantısında açıklamalar yapan Lavrov "Yabancı ortaklarımızı İdlib'de ateşle oynamamaları hususunda ikaz ettik" dedi. Lavrov, İdlib'deki teröristlerin, özellikle de Kaide kolu Nusra'nın bölgedeki tansiyonu düşürme bölgesini hem Suriye ordusu hem de Rusya'nın Hmeymim askeri üssüne saldırı için kullanmasının kabul edilemez olduğunu ifade etti. Rus bakan, Muallim'le Suriye ordusuyla diyaloğa hazır olan silahlı muhaliflerle teröristlerin ayrılması meselesini de ele aldıklarını söyledi.

"BATI İDLİB'DE TERÖRLE MÜCADELEYİ ZORLAŞTIRIYOR"

Rusya'nın Suriye'nin tekrar inşası ve göçmenlerin tekrar dönmesi hususlarındaki yardımlarını arttırmaya hazır olduğunu söyleyen Lavrov, şunları kaydetti: ''Batı bir defa daha İdlib'deki terörle mücadele operasyonlarını sıkıntıya sokmaya hazırlanıyor. Savunma Bakanlığımız ve Dışileri Bakanlığımız aracılığıyla Batılı ortaklarımızı ateşle oynamamaları hususunda ikaz ettik.'' Suriye ordusunun İdlib'deki silahlı gruplarla Nusra'yla bağlantılarını kesmeleri hususunda anlaşmalar yapmak ve sivillerin emniyetini sağlamak için uğraştığını ifade eden Rusya Dışişleri Bakanı, Suriye'de göçmenlerin tekrar dönmesi, insani yardım husuları ve terörle mücadele uğraşlarının 'herkesin hoşuna gitmediğini' ifade etti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal