Rusya'dan ABD'ye PKK Desteği Suçlaması: Rahatsız Edici!

Rusya'dan ABD'ye YPG/PKK eleştirisi geldi. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, ABD'nin PKK'ya verdiği desteğe dikkat çekerek, "Durum rahatsız edici" dedi.

10.10.2018-19:47 - (Son Güncelleme: 10.10.2018-19:42) Rusya'dan ABD'ye PKK Desteği Suçlaması: Rahatsız Edici!

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, haftalık basın açıklamasında Fırat'ın doğusundaki olaylar ile alakalı değerlendirmeler yaptı. ABD'nin YPG/ PKK'ya verdiği destekle alakalı açıklama gerçekleştiren Zaharova, "Fırat'ın doğu tarafındaki olan durum gittikçe daha rahatsız edici şekle giriyor." dedi.

"BÖYLE YARI-DEVLET İNŞASI, KÜRT OLMAYAN NÜFUSU RAHATSIZ EDER"

Suriye'deki mevcut anayasaya uymayan bazı özel yönetim kurma uğraşlarının netice vermeyeceğini söyleyen Zaharova, "Böyle bir yarı-devlet inşası, Kürt olmayan halkı, Arapları, Süryanileri, Türkmenleri rahatsız edecek." dedi.

"FIRAT'IN DOĞUSUNDAKİ DURUM RAHATSIZ EDİCİ"

"Fırat'ın doğu tarafındaki olan durum gittikçe daha rahatsız edici şekle geliyor." diyen Zaharova, Amerikalıların bu bölgedeki yapılanma ile ittifak durumunda olduğuna dikkat çekti.

Ayrıca Zaharova, bölge vatandaşlarının ABD tarafından denetlenen yerel güvenlik güçlerinin keyfiliğinden memnun olmadığını da söyledi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal