Rusya Vize Uygulanmayacak Türk Vatandaşlarının Kapsamını Genişletti

Putin, hizmet pasaportu ve özel pasaport sahibi Türk vatandaşlarına uygulanan vize rejimini kaldırdı

25.07.2019-13:56 - (Son Güncelleme: 25.07.2019-14:48) Rusya Vize Uygulanmayacak Türk Vatandaşlarının Kapsamını Genişletti

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, hizmet pasaportu ve özel pasaportu olan Türk vatandaşlarına uygulanan vize rejimini kaldırdı.

Rusya hükümetinin yasal düzenlemelerine ilişkin sitede yayınlanan belgeye göre Vladimir Putin, 24 Kasım 2015 tarihinde Rus Su-24 uçağının Türk F-16'ları tarafından düşürülmesi sebebiyle Türkiye'ye uygulanan özel ekonomik önlemlerin bazılarını iptal etti.

Rus liderin imzaladığı kararname doğrultusunda hizmet pasaportu ve hususi pasaport sahibi Türk vatandaşları yalnızca kısa süreli iş seyahatlerini değil, Rusya'ya düzenleyecekleri her türlü ziyareti vize almadan yapabilecekler.

DİĞER VATANDAŞLARA UYGULANAN VİZE UYGULAMASI DEVAM EDİYOR  

Putin'in bu senenin Şubat ayında bu konuda imzaladığı kararnamede, bu pasaport sahiplerinin sadece "görevli olarak ülkeye gelmeleri durumunda vizesiz girmeleri"ne izin verilmiş, Türk tarafı bunu yetersiz bularak kabul etmemişti. Ankara, yeşil ve gri pasaport sahiplerinin bir sınırlama olmadan vizesiz girişine izin verilmesini talep etmişti.

Bu karar üzerine Türk tarafı da, karlılık olarak Rusya'da hizmet pasaportu taşıyanlar için uyguladığı vizeden vazgeçecek.

Putin'in bu talebi kabul ederek imzaladığı kararın, normal pasaport sahibi Türk vatandaşları için herhangi bir hükmü bulunmuyor. Türk vatandaşlarının Rusya'ya yalnızca vize alarak girmeleri kuralı hala devam ediyor. Vizesiz rejim yalnızca hususi (yeşil) ve hizmet (gri) pasaport sahipleri  için geçerli olacak.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal