Rusya, Venezuela'dan Petrol İhraç Etmeye Çalışıyor

Rusya Enerji Bakanı Alexander Novak, petrol ihracatını artırmanın yollarını görüşmek üzere Venezuelalı mevkidaşıyla buluşmayı planladığını belirtti..

29.03.2019-16:29 - (Son Güncelleme: 29.03.2019-16:23) Rusya, Venezuela'dan Petrol İhraç Etmeye Çalışıyor

Rusya Enerji Bakanı Alexander Novak bugün yaptığı açıklamada, Venezuela'dan petrol ihracatını artırmanın yollarını görüşmek üzere Venezuela Petrol Bakanı Manuel Quevedo ile görüşmeyi planladığını söyledi. Novak görüşmenin yeri veya ne zaman gerçekleşeceği hakkında açıklama yapmadı.

Venezuela Petrol Bakanı ve devlete ait petrol şirketi PDVSA'nın başkanı Quevedo, Venezuela'nın, ABD'ye giden petrolü uygulanan yaptırımlardan dolayı Rusya'nın en büyük petrol şirketi Rosneft'e veya başka yerlere yönlendirebileceğini belirtmişti.

Venezuela'da kendini geçici devlet başkanı ilan eden Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido'ya her türlü desteği veren ABD, Devlet Başkanı Nicolas Maduro'yu sıkıştırmak için sık sık yeni yaptırım kararları alıyor.

ABD, Venezuela petrolünün en büyük alıcısıydı. Ancak petrole ve altın satışlarına karşı ABD yaptırımları, ülkenin mali durumuna büyük zarar verdi. Ülkenin petrol şirketi PDVSA ve ABD'deki petrokimya şirketi Citgo'ya uyguladığı yaptırımlarla Venezuela'ya ekonomik darbe vuran ABD, en son bu ayın başında Venezuela ordusuna mensup 6 kişiye daha yaptırım kararı almıştı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal