Rusya Uluslararası Topluma ABD’nin Küba Ablukasına Son Verme Çağrısında Bulundu

ABD’nin Küba’da faaliyet gösteren şirketlere dava açılmasını sağlayacak yasayı yürürlüğe koymasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Rusya Dışişleri Bakanlığı, kararı ‘şantaj ve baskı’ yöntemi olarak tanımladı. Bakanlık, uluslararası topluma ABD’nin Küba’ya karşı ablukasına son verme çağrısında bulundu.

04.05.2019-15:17 - (Son Güncelleme: 04.05.2019-15:09)

ABD’nin Küba’da faaliyet gösteren şirketlere dava açılmasını sağlayacak yasayı yürürlüğe koymasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Rusya Dışişleri Bakanlığı, kararı ‘şantaj ve baskı’ yöntemi olarak tanımladı. Bakanlık, uluslararası topluma ABD’nin Küba’ya karşı ablukasına son verme çağrısında bulundu.

Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Washington’ın kullandığı şantaj ve baskı yöntemleri kesinlikle yasadışıdır. BM Sözleşmesi’ni ve uluslararası hukuku korumakla sorumlutüm tarafları ortak bir şekilde Küba karşıtı ablukaya son vermeye çağırıyoruz” ifadeleri aktarıldı.

‘YANLIZCA KÜBA’NIN DEĞİL, ABD MÜTTEFİKLERİNİN BAĞIMSIZLIĞINA DA SALDIRI’

Yabancı şirketlere karşı gayrimeşru yaptırımların uygulanmasının Washington’ın Küba’ya yönelik ablukasının kuvvetlendirdiğinin bir başka örneği olduğunu söyleyen Bakanlık, bunun sadece Küba’nın değil, onunla işbirliği yapan ülkelerin bağımsızlığına yönelik de bir saldırı olduğunu belirtti. Rus Dışişleri, Küba ile işbirliği yapmakta olan ülkeler arasında ABD’nin müttefiklerinin de yer aldığının altını çizdi. 

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal