Rusya: Suriye Eylemlerini Türkiye ile Beraber Koordine Ediyoruz

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zakharova Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Rusya'nın Suriye'deki eylemlerini Türkiye ile yakından koordine ettiğini söyledi.

26.12.2018-16:41 - (Son Güncelleme: 26.12.2018-16:37) Rusya: Suriye Eylemlerini Türkiye ile Beraber Koordine Ediyoruz

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zakharova Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Rusya'nın Suriye'deki eylemlerini Türkiye ile yakından koordine ettiğini söyledi. Moskova’da düzenlenen bir basın toplantısında yaptığı konuşmada, "Suriye’de hem dış politikada hem de askeri alanda görüşlerimizi ve Suriye’de anti-terör konusunda somut bir politikanın uygulanmasını Türk meslektaşlarımızla yakından koordine ediyoruz. "dedi.

Zakharova ayrıca, Suriye'deki barışı yeniden sağlama çabalarıyla ilgili Astana formatındaki bir toplantının "en yakın zamanda" Moskova'da da gerçekleşeceğini açıkladı. "Astana formatının üç garantili ülkesi çeşitli kanallardan yoğun temaslarını sürdürüyor. Özellikle devlet başkanlarının yanı sıra dışişleri ve savunma bakanlarının toplantıları bulunuyor. İşbirliği, iki taraflı ve üç taraflı olarak gerçekleştiriliyor. Bu temasların yakın gelecekte yapılması planlanıyor ve Moskova'da gerçekleşecek "dedi.

Daha önce, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Aralık ayı sonunda Moskova’nın ziyaret edileceğini bildirmişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal