Rusya Dışişleri Bakanlığı: ABD Latin Amerika'yı Yeniden Şekillendirmeye Çalışıyor

Rusya Dışişleri Bakanlığı, ABD'yi, Latin Amerika'yı Venezuela üzerinden yeniden şekillendirmeye çalışmakla suçladı.

05.03.2019-17:23 - (Son Güncelleme: 05.03.2019-17:19) Rusya Dışişleri Bakanlığı: ABD Latin Amerika'yı Yeniden Şekillendirmeye Çalışıyor

Rusya Dışişleri Bakanlığı, ABD'yi, Latin Amerika'yı Venezuela üzerinden yeniden şekillendirmeye çalışmakla suçladı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada, ABD’nin desteğiyle kendisini "geçici devlet başkanı" konumuna getiren Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido'yu ağır sözlerle eleştirdi.

Söz konusu açıklamada, "Guaido, her adımını ABD'nin kontrol ettiği bağımlı bir siyasetçi. Bu nedenle onunla bir ilişkimizin olması söz konusu değil" sözleri kullanıldı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'un Monroe Doktrini'nin Venezuela'ya karşı uygulayabileceği doğrultusundaki sözlerine de yanıt verdi. Bakanlık Bolton'un bu sözlerini "düşüncesizce bir fikir" olarak değerlendirirken, bunun asla kabul edilemez olduğunu belirtti. Rus Dışişleri Bakanlığı ABD'nin, Latin Amerika'yı Venezuela üzerinden yeniden şekillendirmeye çalıştığını iddia etti.

''İNSANİ YARDIM GÖNDERMEYE HAZIRIZ''

ABD Başkanı James Monroe'nin, 2 Aralık 1823'te kongreye ilettiği bu doktirini detaylıca inceleyen uzmanlar sonuç olarak şu kanıya varıyor: "Amerika kıtasının sorumluluğu ABD'ye aittir."

Bakanlık bunun yanında, Moskova hükümetinin Birleşmiş Milletler (BM) liderliğinde, Venezuela'ya insani yardım göndermeye hazır olduğunu aktardı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal