Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: Japonya'yla Barış Anlaşması Konusunda Önemli Görüş Ayrılıkları Var

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Moskova ve Tokyo arasında barış anlaşması noktasında önemli görüş ayrılıklarının olduğunu ve bunları nasıl çözebileceklerini görmeleri gerektiğini belirtti.

10.05.2019-15:25 - (Son Güncelleme: 10.05.2019-14:51)

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Moskova'da Japonya Dışişleri Bakanı Taro Kono ile görüştü. Bakanların gündemindeki  en önemli konu, 2. Dünya Savaşı'nın bitiminden beri hala imzalanamayan barış anlaşmasıydı.

KURİL ADALARI ANLAŞMAZLIĞI

Lavrov, görüşmenin basına açık kısmında yaptığı açıklamada, iki ülke arasında anlaşma noktasında önemli görüş ayrılıklarının olduğunu belirtti. 

Lavrov, "Yapacağımız bu müzakerelerin, istişarelerin görüş ayrılıklarının içeriğini daha iyi kavramamıza ve yaklaşımlarımızı birbirine yakınlaştırma imkanı olan noktaları anlamamıza fırsat tanıyacağını umuyorum" ifadesinde bulundu.

İki ülke dışişleri bakanlarının daha önce iki defa bir araya geldiğini, bakan yardımcılarının da birkaç kez görüştüklerini hatırlatan Lavrov, müzakere sürecinin geleceğinin gerçekçi biçimde değerlendirilmesi bakımından durumun detaylıca anlaşılmasının ilkesel önem taşıdığını belirtti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Japonya Başbakanı Şinzo Abe, Sinpapur’da Kasım ayında düzenlenen toplantı ve Aralık ayında Arjantin’de gerçekleştirilen G20 zirvesinden sonra barış anlaşmasına yönelik müzakerelerin tekrardan başlatılması konusunda uzlaşmaya varmışlardı.

2. DÜNYA SAVAŞINDAN SONRA ANLAŞMA İMZALANMADI

Japonya, Rusya'nın barış anlaşmasının imzalanması için 2. Dünya Savaşı'nın sonunda kontrolünü aldığı Kuril Adaları'nın kendilerine geri iade edilmesi şartını koşuyor.

Japonya'nın hak iddiası sebebiyle iki ülke arasında 2. Dünya Savaşı'nın sonunda barış anlaşması imzalanmamıştı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal