Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ile ABD Dışişleri Bakanı Pompeo Telefonda Görüştü

Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov ile ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo bir telefon görüşmesi yaptı. Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada "Venezuela'da saldırgan adımların ağır sonuçları olur" ifadelerine yer verildi.

01.05.2019-22:42 - (Son Güncelleme: 01.05.2019-22:36)

Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile Venezuela’daki son durum hakkında bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

ÇOK CİDDİ SONUÇLARA SEBEP OLUR

Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, görüşme talebinin ABD tarafından geldiğinin altı çizildi. Açıklamada,  "ABD’nin açık desteği ile muhalefetin iktidarı ele geçirme teşebbüsünde bulunduğu Venezuela’daki durum görüşmenin ana konusu oldu. Washington’un egemen bir devletin iç işlerine müdahalede bulunması ve onun yönetimini tehdit etmesinin uluslararası hukuk kurallarının kaba bir şekilde ihlali olduğu Rusya tarafından vurgulandı. Agresif adımların sürdürülmesinin çok ciddi sonuçlara sebep olacağı belirtildi. Venezuela halkının kendi kaderini belirleme hakkı vardır. Özellikle güce dayalı, yıkıcı olan dış etkilerin demokratik süreç ile ilgisi yoktur." ifadelerine yer verildi.

SURİYE DE ELE ALINDI

Görüşmede her iki bakanın Suriye’deki insani durumu da ele aldığı belirtildi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal