Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: Astana Formatında Yeni Zirvenin Yapılması Görüşülüyor

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, "Yakın zamanda, Suriye ile ilgili siyasi temsilciler düzeyinde toplantı planlanıyor ve Astana formatında yeni zirvenin yapılması görüşülüyor." ifadesinde bulundu

05.07.2019-14:26 - (Son Güncelleme: 05.07.2019-15:43)

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya, Türkiye ve İran'ın, Suriye'de barışın sağlanmasına ilişkin olarak çabalarını sürdüreceğini ifade ederek, "Yakın zamanda, Suriye ile ilgili siyasi temsilciler düzeyinde toplantı planlanıyor ve Astana formatında yeni zirvenin yapılması görüşülüyor." açıklamasında bulundu.

Lavrov, Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Geir O. Pedersen ile Moskova'daki görüşmesinden hemen önce önemli açıklamalarda bulundu.

ASTANA FORMATINDA YENİ BİR ZİRVE  

Rusya, Türkiye ve İran'ın, Suriye'de barışın sağlanmasına ilişkin çabalarını devam ettireceğine işaret eden Lavrov, "Yakın zamanda, Suriye ile ilgili siyasi temsilciler düzeyinde toplantı planlanıyor ve Astana formatında yeni zirvenin yapılması görüşülüyor." ifadesini aktardı.

Pedersen ise Türkiye ve Rusya arasındaki iş birliğinin, Suriye'nin İdlib bölgesinde durumu istikrara kavuşturacağını umduğunu belirtti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal