Rusya Devlet Başkanı Putin ABD'nin Eylemlerini Eleştirdi

Rusya Devlet Başkanı Putin, ABD'nin, Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması'ndan çekilmesiyle uluslararası güvenliğini tehlikeye ittiğini ve bunun kontrolsüz silah yarışına yol açabileceğinin altını çizdi.

06.08.2019-00:25 - (Son Güncelleme: 05.08.2019-23:57) Rusya Devlet Başkanı Putin ABD'nin Eylemlerini Eleştirdi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kremlin basın servisi üzerinden Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması ile ilgili açıklamalar yaptı.

PUTİN DEĞERLENDİRME YAPTI

Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması resmen sona erdi. INF'nin sona ermesinden ABD'yi sorumlu tutan Putin, "ABD, INF'den çekilmekle uluslararası güvenliğini tehlikeye soktu. ABD'nin eylemleri kontrolsüz silah yarışına yol açabilir." değerlendirmesi yaptı.

ABD YAPMAZSA BİZ DE YAPMAYACAĞIZ

Putin, "Orta ve kısa menzilli füze üretimine dair atacağımız tüm adımlar mütekabiliyet gereği atılacak. ABD'nin orta ve kısa menzilli füze konuşlandırmadığı bölgelerde, biz de konuşlandırmayacağız." yorumunu yaptı.

PUTİN UMUDUNU KAYBETTİ

ABD ve müttefiklerinin, uluslararası güvenliğin sağlanması konusunda sağduyu göstereceğini umduğunu kaydeden Putin, "Stratejik istikrar ve güvenliğin sağlanması ile ilgili müzakereler geç olmadan başlatılmalıdır. Bunun için hazırız." görüşünü dile getirdi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal