Rusya, Çin ve ABD'den Taliban'a Barış Müzakerelerine Katılma Çağrısı

Rusya, Çin ve ABD, Afganistan’daki barış sürecini desteklediklerini söyleyerek, Taliban hareketine, barış görüşmelerine katılma çağrısı yaptı.

26.04.2019-14:06 - (Son Güncelleme: 26.04.2019-13:58) Rusya, Çin ve ABD'den Taliban'a Barış Müzakerelerine Katılma Çağrısı

Rusya'nın başkenti Moskova’da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Afganistan Özel Temsilcisi Zamir Kabulov, Çin’in Afganistan Özel Temsilcisi Deng Xijun ve ABD’nin Afganistan Özel Temsilcisi Zalmay Halilzad'ın basına kapalı gerçekleşen toplantısından sonra 8 maddelik uzlaşma bildirisi yayımlandı.

Rusya, Çin ve ABD’nin, Afganistan’ın egemenliği, bağımsızlığı ve toprak bütünlüğüne saygı duyduğu belirtilen bildiride, tarafların Afganistan’daki barış sürecini desteklediği ve bu sürece katkı sağlamaya hazır olduğu vurgulandı.

TALİBAN'A ÇAĞRI YAPILDI 

Bildiride, “Üç taraf, Taliban hareketinin hükümet de içinde olmak üzere Afganistan heyeti temsilcileri ile en hızlı şekilde barış meselesinde düzenlenen müzakerelere katılım sağlaması çağrısında bulunuyor.” denildi.

Afganistan hükümetinin terörle mücadelesine Rusya, Çin ve ABD’nin destek verdiği belirtilen bildiride, üç tarafın da Afganistan halkının geniş çaplı bir ateşkes hususundaki güçlü isteğini kabul ettiği belirtildi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal