Rus Uzmandan İdlib Anlaşması Açıklaması: Erdoğan'ın Zaferi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rusya lideri Putin ile vardığı İdlib anlaşmasına Rus uzmanlardan destek geldi. Rus uzman Anton Mardasov, "Bu anlaşma Erdoğan'ın başarılı duruşunun zaferidir" dedi.

19.09.2018-14:08 - (Son Güncelleme: 19.09.2018-13:30) Rus Uzmandan İdlib Anlaşması Açıklaması: Erdoğan'ın Zaferi!

Rusya ile Türkiye arasında varılan İdlib anlaşması bütün dünyada büyük tepki görmüş halde. Rus uzmanlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in İdlib'de silahsız bölge kurulması için vardığı anlaşmayı hem Rusya hem de Türkiye'nin ortak başarısı olarak gördü. Bu kişilerden Anton Mardasov, "Bu anlaşma Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İdlib'de askeri operasyonun yapılmasına izin vermeyen başarılı tavrının zaferidir." dedi.

Rus uzmanlar, Erdoğan ve Putin'in Soçi'de İdlib ile alakalı verdikleri karar ile alakalı AA muhabirine açıklamalar yaptı.

MARDASOV: BU ERDOĞAN'IN ZAFERİ

Rusya Uluslararası İlişkiler Konseyi Uzmanı Anton Mardasov, Soçi'de varılan anlaşmanın hem Erdoğan hem de Rusya'nın zaferi olduğunu ifade etti. Mardasov, "Bu anlaşma Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İdlib'de askeri operasyonun yapılmasına izin vermeyen başarılı tavrının zaferidir. Diğer taraftan ise büyük çaplı bir askeri operasyona katılmaya istekli davranmayan Rusya'nın elde ettiği bir zafer" dedi.

Soçi'de verilen kararın en akılcı tercih olduğunu ifade eden Mardasov, buna karşın anlaşmadaki planların arazide faaliyete geçirilmesinin basit olmayacağına dikkati çekti. İdlib'deki M4 ve M5 yollarının açılmasıyla alakalı teknik problemler olduğunun altını çizen Mardasov, bu eylemin vakit alacağını ifade etti. Mardasov, "Yalnızca Moskova ve Ankara'nın ortak eylemi İdlib denklemini aşabilir. Nasıl bir netice olacağını yakında göreceğiz" ifadelerini kullandı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal