Rus Uzman Hrenkov: Hem Rusya Hem de Türkiye Gaz Fiyatı Konusunda Çözüm Bulmaya Çalışıyor

Rus enerji uzmanı Nikolay Hrenkov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın basın toplantısı esnasında gündeme gelen Rus gazı fiyatı hakkında anlaşmazlığı yorumladı.

09.04.2019-15:31 - (Son Güncelleme: 09.04.2019-15:25) Rus Uzman Hrenkov: Hem Rusya Hem de Türkiye Gaz Fiyatı Konusunda Çözüm Bulmaya Çalışıyor

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın basın toplantısı esnasında bir çok soru alan Rus gazı fiyatı hakkındaki anlaşmazlığında değerlendirmelerde bulunan Rus enerji uzmanı Nikolay Hrenkov, bunun ticari bir mesele olduğunu ve hem Moskova hem de Ankara'nın çözüm aradığını söyledi.

İKİLİ BİR ÇÖZÜM BULUNABİLİR

Rusya merkezli haber ajansı Sputnik'e açıklamalar yapan Hrenkov, "Ankara, partnerlik ilişkilerimizi göz önünde bulundurarak doğalgaz fiyatlarının indirilmesinde ısrar ediyor. Putin, Erdoğan'a cevap olarak gaz fiyatlarının piyasa şartlarına göre belirlendiğini belirtti. Bunun, liderler seviyesinde değil, Gazprom ve Türk partnerleri arasında düzenlenecek görüşmelerin konusu olduğunu düşünüyorum. Bence her iki tarafın kabul edeceği bir çözüm bulunabilir." dedi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal