Rus Televizyon Kanalından FETÖ Belgeseli

Rusya'nın birçok yabancı dilde yayın yapan resmi televizyon kanalı Russia Today, Fetullahçı terör örgütüne (FETÖ) ilişkin önemli bir çalışma gerçekleştirdi.

30.04.2019-13:40 - (Son Güncelleme: 30.04.2019-13:29)

Rusya'nın birçok yabancı dilde yayın yapan resmi televizyon kanalı Russia Today, Fetullahçı terör örgütüne (FETÖ) ilişkin önemli bir çalışmaya adım attı..

Kanalın İngilizce yayın yapan bölümünden yayınlanan 25 dakikalık bir belgeselde, bölümde sıradan bir vaizin dini kullanarak nasıl bir ağ oluşturduğu Kırgızistan örneği gösterilerek anlatıldı. Örgütün Kırgızistan'daki yapılanmasını gözler önüne seren belgeselin girişinde 15 Temmuz’da askeri darbe kalkışmasına ilişkin  detaylardan bahsedilerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kalkışmaya karşı kullandığı ifadeler aktarıldı.

Belgeselin devamında ise FETÖ'nün Kırgızistan'da bulunan bir okulu hakkında bilgiler paylaşıldı. 

OKUL YÖNETİCİLERİ İLE RÖPORTAJ YAPTILAR

FETÖ'nün Kırgızistan'daki okulunda gerçekleştirilen çekimlerde örgütün ülkede faaliyet gösteren üst düzey görevlileri ve okul yöneticilerinin yanında eğitim gören öğrenciler ile de röportajlar yapıldı.

Çekilen belgeselde FETÖ'ye destek olan önemli isimlerden de bahsedilirken Sendikacı ve eğitimci Çağdaş Balcı belgeselde örgütün Türk eğitim sistemine nasıl sızdığını anlatırken Yeni Yüzyıl Üniversitesi'nden hukukçu Prof. Dr. Celal Erbay da belgeselde FETÖ'nün 15 Temmuz 2016 tarihinde darbeyi vurmaya kalkıştığını fakat netiecsinde yenilgiye uğradıklarını aktardı.

TARİHÇİ İLBER ORTAYLI DA KATKI SAĞLADI

Ünlü tarihçi İlber Ortaylı da Ruslara örgütün tarihsel gelişiminden bahsetti. Ortaylı, "Genellikle fakir, genç çocukları hedef aldılar. Daha iyi bir eğitim için fırsatları bulunmayan çocukları aldılar. Bazen de hırslı olup, kapasitesi olmayanları aldılar ki bu en kötüsü. Öğrenci yurtları onlar için hayati öneme sahipti. Buralar onların ideolojisi için mutlaka olması gereken yerlerdi. Sınava girip başarısız olsalar dahi bunun bir önemi yoktu çünkü "abileri" onlar için sınav kağıtlarını hazırlıyorlardı. İstedikleri her yere girebilme şansları vardı" sözlerini kullandı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal