Rumlar Sınır Kapılarını Kapatıyor

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, coronavirüse karşı tedbir amaçlı yarın sabah 06.00’dan itibaren bazı sınır kapılarını bir hafta boyunca kapatma kararı aldı.

28.02.2020-17:15 - (Son Güncelleme: 28.02.2020-17:13) Rumlar Sınır Kapılarını Kapatıyor

Güney Kıbrıs Rum tarafında Lefkoşa, Ledra Palas, Kermiya ve Yeşilırmak (Pirgo) sınır kapıları dışında, Lokmacı, Derinya, Aplıç ve Bostancı sınır kapılarının yarın sabah 06.00 itibarıyle geçişlere 7 gün süreyle kapatılacağı bilgisine ulaşıldı.

Rumların sınır kapılarını kapatma kararının, coronavirüse karşı tedbir nedeniyle alındığı ifade edildi.

RUM TARAFINDA 4 KİŞİ KARANTİNADA

Güney Kıbrıs Rum tarafı, Trodos bölgesini karantina alanı olarak kullanıyor.

İtalya'nın kuzeyine seyahatleri esnasında coronavirüs testlerinde pozitif sonuç veren kişilerle temas ettikleri nedeniyle sağlık denetimi yapılan, sonucu pozitif çıkmamasına rağmen protokol gereği 14 gün denetim altında tutulmalarına karar verilen 4 kişi Trodos'a yerleştirildi.

KKTC-Güney Kıbrıs Rum sınır kaplarındaki polis tedbirlerin arttırılmasına, geçiş yapanların sağlık denetimleri için kapılara ek sağlık personeli gönderilmesine de karar verildi.

Sağlık Bakanı Konstantinos Yoannu, coronavirüse karşı bugüne kadar alınan önlemleri gözden geçirip yeni önlemler kararlaştırdıklarını ve ihtiyaç duyulması olması durumunda yeni önlemler alacaklarını, 3 hastanede karantina bölümü oluşturulduğunu kaydetti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal