Rum Başpiskopos: Kuzey Kıbrıs'tan Alışveriş Yapanlar Dini Değerlerden Uzaklaşmıştır

Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu Hrisostomos, Kuzey Kıbrıs'tan alışveriş yapanların tıpkı kürtajı ve eşcinsel çiftlerin beraber yaşayabilmelerine destek verenler gibi, dini değerlerden uzaklaşmış olduğunu söyledi. Hrisostomos'un bu açıklaması Kuzey Kıbrıs'ın tepki gördü.

29.04.2019-15:56 - (Son Güncelleme: 29.04.2019-15:46)

Hrisostomos, Paskalya Bayramı sebebiyle Kıbrıslı Rumlara yaptığı konuşmada, "Her gün Kuzey'e alışveriş için geçen, yasadışı Ercan Havaalanı'ndan seyahat edenler, kürtaja izin evren ve eşcinsel çiftlerin beraber yaşayabilmelerini destekleyenler gibi ulusal ve dini değerlerden sapmıştır" sözlerini kullandı.

Kuzey Kıbrıs Başbakan Yardımcılığı ve Dışişleri Bakanlığı ise Hrisostomos’un sarf ettiği sözlerin ‘tam anlamıyla Orta Çağ yaklaşımını ve zihniyetini’ hatırlattığını vurgulayarak tepki gösterdi.

Bakanlık şu şekilde bir açıklamada bulundu:

'ORTA ÇAĞ ZİHNİYETİ'

"Başpiskopos yaptığı açıklamada, ülkemize geçip alışveriş yapan, seyahatleri için Ercan Havaalanı'nı kullanan Kıbrıslı Rumları, hem ulusal hem de dini değerleri erozyona uğramış kesimler olarak niteleyen Orta Çağ zihniyetini ifade etmekten çekinmemiştir. Bu adada iki halk arasında güven ortamını sağlayacak olan en önemli unsur iki tarafın özellikle ticaret ekonomi ve turizm noktalarında daha fazla ilişki içerisine girmesi ve işbirliğinde bulunmasıdır. Bu konuda Kıbrıs Rum hükümetine bir kere daha çağrı yapmak istiyoruz, iki taraf arasında zaten var olan güven eksikliğini daha da derinleştiren bu açıklamaları kınayıp, iki halkı birbirinden uzaklaştıran açıklamalardansa barışçıl ve iş birliğinin öneminin üzerinde durulan br mesaj veriniz.''

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal