Romanya Türk Balıkçı Teknesini Batırdı: 3 Yaralı

Romanya kıyı koruma yetkilileri, Köstence civarlarında balık avlayan bir Türk balıkçı teknesini ateş ederek durdurduklarını, teknede bulunan 8 balıkçıdan 3’ünün hafif yaralandığını belirtti.

21.05.2019-13:30 - (Son Güncelleme: 21.05.2019-13:18)

Romanya kıyı koruma yetkilileri, Köstence civarlarında balık avlayan bir Türk balıkçı teknesini birkaç saat takip ettikten sonra ateş ederek durdurduklarını, teknede bulunan 8 balıkçıdan 3’ünün hafif yaralandığını belirtti. Yaralılar Kıyı Koruma botuna alınmalarının ardından Türk balıkçı teknesinin battığı açıklandı.

Romanya Kıyı Koruma yetkilileri, Entegre Gözlem Sistemi'nin (SCOMAR) Karadeniz’de yaptığı gözlemde sabah 6.50 sularında Köstence’nin doğu tarafından 52 deniz mili uzaklıkta Romanya karasularında balık tutan bir tekne belirlendiği açıkladı.

İKAZ ATEŞİ AÇILDI  

Yapılan açıklamada, derhal MAI 2112 kıyı koruma botunun Türk bayraklı ‘Baba Şenol’ adlı balıkçı teknesinin peşine düştüğü, sözlü ikazlara bir yanıt alınmadığı bildirildi. Açıklamada, takip manevraları esnasında ışık, ses, radyo sinyali gibi meşru irtibat yollarıyla Türk balıkçı teknesiyle irtibatın korunmaya uğraşıldığı, daha sonra ikaz ateşi açıldığı aktarıldı.

8 BALIKÇIDAN 3'Ü YARALANDI  

Saat 14.40’ta Türk balıkçı teknesinin durdurulduğu ve sınır koruma muhafızlarının teknenin bulunduğu bölgeye gelerek balıkçıların Romanya Kıyı Koruma botuna alındığı bildirildi. Türk balıkçı teknesindeki 8 balıkçıdan 3’ünün seken kurşunlarla hafif yaralandığı açıklandı. Yaralılardan 2'sinin bacağından, birinin de kalçasından yaralandığı ve hayati tehlikelerinin olmadığı belirtilidi. 

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal