Rejiminin İdlib'e Saldırılarında 3'ü Çocuk 4 Sivil Hayata Gözlerini Yumdu

Astana anlaşmalarını ve Soçi mutabakatını uymayan Rusya destekli Beşşer Esed rejimi kuvvetlerinin İdlib şehir merkezine topçu saldırılarında 3'ü çocuk, toplam 4 sivil hayata gözlerini yumdu.

27.02.2020-11:47 - (Son Güncelleme: 27.02.2020-12:55)

Rejim ordusu ve İran destekli yabancı terörist gruplardan oluşan rejim kuvvetleri gece geç vakitlerde ülkenin kuzeybatısında muhaliflerin kontrolündeki İdlib şehir merkezi ve etrafındaki yerleşimlere yoğun topçu saldırıları gerçekleştirildi.

Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) kaynaklarından alınan bilgilerde, saldırıda 3'ü çocuk, 4 sivil yaşamını yitirdi.

Saldırı yerine giden ekipler, enkaz altından çıkardıkları yaralıları sağlık merkezlerine ulaştırdı.

ASTANA ANLAŞAMALARINA VE SOÇİ MUTABAKATINA UYMADILAR

Suriye'nin kuzeybatısında yer alan İdlib, hemen hemen iç savaşın başından bu yana muhaliflerin ve rejim karşıtı silahlı grupların kalesi özelliğini taşıyor. İç göçle nüfusu 4 milyonu bulan İdlib'in merkezi, 2015 senesinde muhaliflerin denetimi altına girdi. İdlib, rejimin en sık hedef aldığı bölgelerin başında bulunuyor.

Türkiye, Rusya ve İran'ın katıldığı, 4-5 Mayıs 2017'deki Astana görüşmesinde, İdlib ve komşu şehirlerinde (Lazkiye, Hama ve Halep vilayetleri) bir takım bölgeleri, Humus şehrinin kuzeyi, başkent Şam'daki Doğu Guta ile ülkenin güney bölgeleri (Dera ve Kuneytra vilayetleri) olarak dört "gerginliği azaltma bölgesi" oluşturuldu. Fakat rejim ve İran'dan destek alan teröristler, ateşkes ilanıyla vaziyetin korunmasının kararlaştırıldığı dört bölgeden üçünü, Rusya'nın hava desteğiyle ele geçirdi ve İdlib'e yoğunlaştı.

Soçi mutabakatından bugüne rejim ve yandaşlarının İdlib'e düzenlediği saldırılarında 1800'den fazla sivil hayatını kaybetti. Ocak 2019'dan bu yana ise Suriye-Türkiye sınırı etrafına göç edenlerin sayısı 1 milyon 942 bini buldu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırınız.   

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal