Reformlar Devam Ediyor: Suudi Arabistan'da Müzik, Resim ve Tiyatro Müfredata Girdi

Suudi Arabistan'da müzik, tiyatro ve resim ders müfredatına girdi. Son zamanlarda eğlence sektörüne milyon dolarlık yatırım yapılan ülkede Veliaht Prens Muhammed Bin Selman'ın ülkesini "ılımlılaştırma" projesi kapsamında yeni kararlar alınıyor.

09.11.2019-10:58 - (Son Güncelleme: 09.11.2019-10:56)

Suudi Arabistan Kültür Bakanlığından yapılan açıklamada ülkede müzik, tiyatro ve resim artık devlet okulları ile özel okulların müfredatına alınacağı bilgisi paylaşıldı.

Suudi Arabistan'ın Kültür Bakanı Prens Bedr bin Abdullah bin Muhammed attığı tweet'te "Müzik, tiyatro ve resim eğitim sistemimizde. Sırada daha güzel bir şey var" dedi.

Müfredat değişikliğinin yanı Kültür Bakanlığı artık okullara, üniversitelere kültürel ve sanatsal faaliyetler için izin yetkisine de sahip oldu.

Suudi Arabistan bir süre önce ülkenin eğlence sektörünü geliştirmek için İngiltere’deki eğlence şirketleriyle anlaşma imzalamıştı.

Geçen ay kadın izleyicilerin futbol maçlarını seyretmesine izin verilmiş ve kadınların Haziran ayından itibaren araba kullanma yasağı kaldırılmıştı.

Suudi Arabistan'ın Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, ülkesinin “radikal düşünceleri derhal yok ederek ılımlı İslam'a” geçeceğini söyleyerek tepki çekmişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal