Ramazan Hilali İlk Önce Avustralya'da Görülecek

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Astronomu Hümeyra Nur İşlek, hicri takvime göre bu sene Ramazan ayının başladığını haber veren hilalin ilk kez Avustralya kıtasının ortasından görülmeye başlayacağını açıkladı.

30.04.2019-11:35 - (Son Güncelleme: 30.04.2019-11:27)

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Astronomu Hümeyra Nur İşlek, hicri takvime göre bu sene Ramazan ayının başladığının habercisi hilalin ilk defa Avustralya kıtasının ortasından görülmeye başlayacağını belirtti.

Ramazan ayında gündeme gelen imsak tartışmaları hakkında açıklamalarda bulunan İşlek, fıkıh bilginlerinin çoğunluğuna göre kameri ayın, güneşin batmasından sonra ayın dünyanın herhangi bir yerinden ilk kez hilal şeklinde görünmesiyle belirlendiğini kameri aylar ve dini günlerin başlangıcını hilalin görünmesine göre belirlediklerini aktardı.

İşlek, bu sene ramazan ayının 6 Mayıs Pazartesi günüyle başlayacağını söyleyerek kameri ayların başlangıcına ilişkin 1978'te İstanbul Rü'yeti Hilal Konferansı ve 2016 senesinde Uluslararası Kameri Aybaşları ve Hicri Takvim Birliği Kongresinde verilen kararlar kapsamında hesaplar ile haritaların belirlendiğini ve bu sonuçların Kandilli Rasathanesi eşliğinde kamuoyuna sunulduğunu anımsattı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal