"Rahip Brunson 12 Ekim'de Serbest Kalacak"

Amerikan Wall Street Journal gazetesine açıklamalar yapan Türk bir yetkili Rahip Brunson'un 12 Ekim'deki duruşmada serbest kalmasının muhtemel olduğunu söyledi.

24.09.2018-09:54 - (Son Güncelleme: 24.09.2018-09:45) "Rahip Brunson 12 Ekim'de Serbest Kalacak"

Amerikan Wall Street Journal (WSJ) gazetesi, Brunson'un "12 Ekim'deki duruşmada serbest kalabileceğini" yazdı. Haberde Türk ve Amerikan görevlilerin açıklamalarına yer verilirken, bir Türk yetkili, Brunson'ın serbest kalması ile alakalı "Olası netice." dedi.

BRUNSON'UN SERBEST KALMASI İÇİN ABD'NİN TAVRININ DEĞİŞMESİ GEREKİYOR

Haberde açıklamalarına yer verilen bir Türk yetkili, Brunson'ın Ekim ayındaki duruşmada serbest kalması ile alakalı "Olası bir netice." ifadesini kullandı. Gazeteye göre, Pastör Brunson'ın serbest bırakılabileceği sinyalini veren Türk görevliler, bunun mümkün olması için, Amerikalı din adamının ABD'ye yollanması hususunda Washington'ın yaptığı baskıyı sonlandırması gerektiğini ifade etti.

Bir Amerikalı görevli de gazeteye şu biçimde konuştu:

ABD TEMKİNLİ YAKLAŞACAK

Gazeteye açıklamalar yapan ABD'li görevli, "Ekim ayındaki duruşma öncesi en iyi strateji, biraz sakin durmak çünkü en sonunda harekete geçebilme hususundaki irademizin farkına vardılar. Ekim ayına geldiğimizde halen aynı yerdeysek, Türklere yükleneceğiz. Fakat şu anda kritik bir devredeyiz ve onları köşeye sıkıştırmak istemiyoruz. Amerikalılar geri durmalı ve sakin kalmalılar. Yoksa bu kısır döngü sürer. Eğer ben hakim olsaydım, 'şunu yap, bunu yap' diye talimat almayı kabul edemezdim. Neticede 'Amerika benim patronum değil' derdim.'' diye konuştu.

ERDOĞAN'IN YAPACAKLARINDAN ÇEKİNİYORLAR

İki devlet arasında daha önceki temasların çöktüğünü anımsatan ABD'li görevlilerden biri gazeteye verdiği demeçte, erken kutlamaya başlanmaması hususunda ikaz ediyor; "Erdoğan da aynen Trump gibi son dakikada ve çokça karar değiştirmesi ile tanınıyor." dedi.

UÇAĞIN BEKLETİLDİĞİ İDDİASI

WSJ, ''Temmuz ayında ABD'li görevliler Brunson'ın serbest kalması ile alakalı Türkiye ile anlaştıklarına o kadar inanıyorlardı ki, onu Türkiye'den Almanya'ya götürecek uçak hazır duruyordu.'' iddiasında bulundu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal