Putin'den Türk Akım'ına Övgü: Başarılı Olacağından Hiç Şüphemiz Yok

Rus cumhurbaşkanı Putin, Türk Akım boru hattının başarısının temelinde Ankara ve Moskova arasındaki güven olduğunu söyledi.

19.11.2018-17:13 - (Son Güncelleme: 19.11.2018-17:08) Putin'den Türk Akım'ına Övgü: Başarılı Olacağından Hiç Şüphemiz Yok

Rus cumhurbaşkanı Putin, Türk Akım boru hattının başarısının temelinde Ankara ve Moskova arasındaki güven olduğunu söyledi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Pazartesi günü İstanbul'da Türk Akım hakkında yaptığı açıklamada ‘’Türkiye önemli bir uluslararası enerji merkezi haline geliyor.’’ dedi. Putin, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında Türkiye’nin jeopolitik konumunu güçlendirecek bir enerji merkezi haline geleceğini, Türk Akım'ının Karadeniz'in tüm bölgelerinin gelişimi üzerinde olumlu bir etki yaratacağını ve Avrupa enerji güvenliği için önemli bir koruma olacağını söyledi. Putin Gaz boru hattının en zor bölümünün tamamlanması, Türkiye ile Rusya arasındaki etkin işbirliğini ispatlıyor dedi.

Putin'e göre, projenin başarısının temeli iki ülke arasındaki güven bağına dayalı. Putin, "Eminim ki Türk Akım çok yönlü bir Rus-Türk ortaklığının gelişiminin parlak bir sembolü olacak ve halklarımız arasındaki dostluğun bir sembolü olacak "dedi. Rus lider, gaz boru hattının inşasının en yüksek teknolojik ve çevresel standartlara uygun olarak yapıldığını söyledi. Ayrıca, arazi bölümünün inşasının da hızlı bir şekilde bitirilmesini beklediğini söyledi. Erdoğan'ın, yılda 100 milyar dolarlık bir Türk-Rus ticaret hedefini belirleyen sözlerini yineleyen Putin, iki ülke bu hedefe ulaşacak “hiç şüphemiz yok” dedi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal