Pompeo'dan Golan Tepeleri Yorumu

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, İsrail’in Golan Tepeleri'ndeki hakimiyetini tanımaları ile Kırım’ın Rusya’ya tarafından ilhak edilmesinin karşılaştırılmaması gerektiğini savundu.

10.04.2019-13:56 - (Son Güncelleme: 10.04.2019-13:50) Pompeo'dan Golan Tepeleri Yorumu

ABD Senatosu’nda kürsüye çıkan Pompeo, Demokrat Senatör Dick Durbin’in Golan ve Kırım’ı karşılaştırma isteği üzerine, “Bu durumlar tamamen farklı. İsrail, saldırılara uğradığı için Golan Tepeleri’ni aldı. İsrail savunuyordu. Bu tepeleri, kendilerini savunmaya devam edebilmek için aldılar. Rusya aksine savunan pozisyonunda değildi. Rusya, kendisi için uygun bir zamanda, onun için hiçbir tehdit arz etmeyen halkın toprağını gasp etme kararı aldı” şeklinde konuştu.

Sputnik'in haberine göre Durbin’in, savaş sonucu ele geçirilen toprakların uluslararası hukuka göre işgal edilmiş sayıldığını anımsatınca Pompeo, bu tür ayrıntılara girmek istemediğini belirtip ve senatöre, uluslararası hukukun bu kısmını tartışmaya hazır olacak yardımcılarıyla konuşmayı önerdi.

Pompeo, “İkinci bir husus da pratik politika meselesidir. Eğer her şey sizin dediğiniz gibiyse ve saldırdığınız için bedel ödemek gerekirse ve saldırdığınız için topraklarınızın bir kısmını kaybediyorsanız ve sonra bir şey yapmadan bu toprakları geri alıyorsanız bu çok kötü bir sistem” diye konuştu.

Durbin de bu mantıkla ABD’nin, Irak toprakları için hak iddia edebileceğini söyledi.

Pompeo, “Onlarca ve onlarca örnek gösterebiliriz ama siz Golan ve Kırım’ı karşılaştırmamı istediniz” şeklinde cevap verdi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal