Pompeo, Rusya'nın Maduro'yu Ülkede Kalmaya İkna Ettiğini İleri Sürdü

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun ülkeyi terketme kararı aldığını ancak Rusların onu bu kararından vazgeçirdiğini iddia etti.

01.05.2019-11:55 - (Son Güncelleme: 01.05.2019-11:41)

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun ülkeyi terketme kararı aldığını ancak Ruslar tarafından vazgeçirildiğini ileri sürdü.

Bakan Pompeo, Amerikan kanalı Fox News'e konuşma yaparak, Venezuela'daki son gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Maduro'nun kısa bir zaman önce ülkeyi terkederek Küba'ya gitme planı yaptığını belirten Pompeo, "Ruslar devreye girerek Maduro'yu bu kararından vazgeçirdi. iddiasında bulundu.

Pompeo, "Umarım Maduro bu kararı yeniden düşünür ve o uçağa biner. Açıkça belirttiğimiz gibi, biz Venezuela Ulusal Meclisini ve geçici Başkan Juan Guaido'yu destekliyor, Venezuela halkının ekonomilerini geri kazanmanın tam zamanı olduğuna inanıyoruz. Böylece aç çocuklar yemek yiyebilir ve hasta olanlar ülke sınırında bekletilen ilaçlara ulaşabilir." ifadesinde bulundu.

"MADURO'YA DESTEK OLAN ÜLKELER YANLIŞ YAPIYOR"

Mike Pompeo, "Rusya, Çin, Türkiye, Küba, Bolivya, İran, Nikaragua, Urugay, Meksika, Suriye, Güney Afrika, Belarus, Kamboçya ve Kuzey Kore gibi ülkelerin hala Maduro'yu desteklediğini ve ABD hükümetinin bu ülkelere Juan Guaido'yu tanıması için baskı yapıp yapmadığına'' ilişkin soruya şu şekilde cevap verdi:

"Dışişleri Bakanlığımız bu konuda oldukça sıkı çalışmakta. Şu an 50'den fazla ülke Guaido'yu tanıdı. Bu saydığınız ülkelere tarihin yanlış kısmında olduklarını açıkça bildirdik. Venezuela halkı, Venezuela'da meydana gelen tahribatın tekrardan inşa edilmesini, hukuk devletinin ve demokrasinin kurulmasını istiyor. Oraya varacaklarına inanıyorum. ABD ve Güney Amerika ülkeleri bunu destekliyor."

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal