Pompeo: Kuzey Kore İle Müzakerelerde Görevime Devam Edeceğim

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Kuzey Kore'nin nükleerden temizlenmesi amacıyla sarfettikleri çabalarının süreceğini söyleyerek müzakerelerde takımının başında olacağını belritti.

20.04.2019-13:41 - (Son Güncelleme: 20.04.2019-13:41) Pompeo: Kuzey Kore İle Müzakerelerde Görevime Devam Edeceğim

Kuzey Kore'nin, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun, Pyongyang'la Washington hükümetleri arasında düzenlenen nükleer görüşmelerde baş müzakereci olarak görev almaya devam etmemesi çağrısında bulunmasından sonra, Pompeo'dan açıklama geldi.

Washington'da basın açıklaması yapan Pompeo, Kuzey Kore'nin nükleerden arındırılması amacına yönelik ABD'nin diplomatik çabalarının kaldığı yerden devam edeceğini belirtti.

'GÖREVİME DEVAM EDECEĞİM'

Pompeo, "Hiçbir şey değişmedi. Müzakereler için çalışmaya devam edeceğiz; hala takım sorumlusu olarak görev alacağım. Başkan Trump açıkça tüm çabalardan sorumlu, ancak benim takımım olacak." sözlerini aktardı.

ABD'NİN KUZEY KORE YAPTIRIMLARI DEVAM EDECEK

Kuzey Kore'nin, kitle imha silahlarını, balistik füzelere ilişkin programlarını ve tesislerini bırakması amacıyla baskı yapmayı sürdüreklerini belirten Pompeo, Kuzey Kore'ye karşı tüm yaptırımları uygulamaya ve diğer ülkelere de bu yönde çağrı yapmaya devam edeceklerini belirtti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal