Petrol Fiyatlarının Yükseleceğine Yönelik Uyarı

Uluslararası alanda önemli bir bankacılık ve finansal hizmetler kuruluşu olan Goldman Sachs'tan, Suudi Arabistan'a ilişkin gerçekleştirilen saldırıdan sonra petrol fiyatlarının artabileceğine dair bir uyarı mesajı sundu.

17.09.2019-09:39 - (Son Güncelleme: 17.09.2019-09:37)

Uluslararası alanda önemli bir bankacılık ve finansal hizmetler kuruluşu olan Goldman Sachs'tan, Suudi Arabistan'a ilişkin gerçekleştirilen saldırıdan sonra petrol fiyatlarının artabileceğine dair bir uyarı mesajı sundu.

Goldman Sachs'ın hazırlayıp gündeme sunduğu belgelerde, Suudi Arabistan'ın milli petrol şirketi Saudi Aramco'nun tesislerine cumartesi günü gerçekleştirilen saldırıların etkisinin ham petrol fiyatları üzerinde önemli ölçüde hissedildiği ayrıntısını dile getirdi.

Küresel petrol arzına ilişkin tehditlerin çoğalacak

Saldırıların Suudi Arabistan'ın kritik öneme sahip petrol altyapısını olumsuz etkilediği aktaran raporda, küresel petrol arzına ilişkin tehditlerin çoğaldığı ve önümüzdeki günlerde başka saldırıların da olma riskinin sürdüğü açıklandı.

Bunun yanı sıra raporda, Suudi Arabistan'da petrol arz kesintisinin 6 haftadan fazla devam etmesi durumunda, dünya genelinde en fazla yayılan Brent türü ham petrolün varil fiyatının çok hızlı bir biçimde 75 dolar'dan fazla olacağının tahmin edildiği açıklandı.

Dünyanın en geniş ham petrol ihracatçısı olarak dünyaya nam salan ve günlük 9,8 milyon varil petrol çıkarıp işleyen Suudi Arabistan'ın milli petrol şirketi Saudi Aramco'ya bağlı iki tesise düzenlenen terör saldırısı, ülkenin ham petrol üretiminde günlük 5,7 milyon varil kesintiye sebep oldu.

Son Gündem Haberleri için kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal