Peru'da Otobüsün Alev Alması Sonucu 20 Kişi Hayatını Kaybetti

Peru’nun Lima şehrinde seyir halindeki iki katlı otobüste çıkan yangında en az 20 kişi hayatını kaybederken 8 kişi de yaralandı.

01.04.2019-09:32 - (Son Güncelleme: 01.04.2019-09:27) Peru'da Otobüsün Alev Alması Sonucu 20 Kişi Hayatını Kaybetti

Peru'nun başkenti Lima'da iki kaltı otobüste yangın çıktı. Meydana gelen yangının sonucunda 20 kişi hayatını kaybederken 8 kişi de yaralabdı. Olayın görgü tanıkları yerel haber kanalı Canal N’e yangının otobüsün motorunda başladığını ve çabucak büyüdüğünü bildirdi.

Canal N’in muhabiri Lewis Meija, yetkililerin söz konusu yangının çıkış nedenini araştırmak amacıyla soruşturma yürütmeye başladığını belirtti.

Lima Belediye Başkanı Jorge Munoz, söz konusu yangının, kaçak akaryakıt sattığı nedeniyle yakınındaki durağın kapatıldığı bölgede gerçekleştiğini aktardı.

''SORUMLULAR CEZALANDIRILACAK''

Belediye Başkanı Munoz gazetecilere yaptığı açıklamada yaralılarının durumunu öğrenmek için hastaneye gittiğini belirterek ‘’Bir çok kazazedenin bulunduğu otobüsün ikinci katında akaryakıt taşındığı ortaya çıktı. Gerçekten çok ciddi bir konu.’’ dedi.

Bunun yanı sıra olay yerine gönderilen itfaiyeciler otobüste yangın söndürücülerin ve güvenlik ekipmanlarının bulunmadığını tespit etti.

Bunun üzerine Belediye Başkanı Munoz söz konusu yangından sorumlu olan yetkililerin cezalandırılacağını söyledi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal