Pentagon Türkiye'ye F-35 Uçağının Sevkiyatını Durdurdu

ABD Savunma Bakanlığı, Türkiye’ye Kasım ayında gönderilmesi beklenen iki F-35 uçağı için hazırlık çalışmalarının ve uçağa ilişkin sevkiyatların durdurulduğu belirtti.

02.04.2019-09:37 - (Son Güncelleme: 02.04.2019-09:32) Pentagon Türkiye'ye F-35 Uçağının Sevkiyatını Durdurdu

ABD Savunma Bakanlığı, Türkiye’ye Kasım ayında gönderilmesi beklenen iki F-35 uçağı için hazırlık çalışmalarının ve uçağa ilişkin sevkiyatların durdurulduğu belirtti.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Charles E. Summers, Türkiye'nin de ortak olduğu F-35 programı hakkında yeni bir adım attıklarını açıkladı.

''TEDBİR OLARAK BU ADIMLARI ATTIK''

Summers söz konusu duruma ilişkin yaptığı açıklamasında, "ABD, Türkiye’nin S-400 alımının kabul edilemez olduğu hakkında açık davrandı. Bu nedenle Savunma Bakanlığı, programın planlanması noktasında tedbir olarak ve F-35’in tedarik zincirinin esnekliği açısından gerekli görülen adımları attı. Türkiye’nin ürettiği parçaların ikincil kaynaktan tedariki hakkında şu anda çalışılıyor.” şeklinde konuştu.

Türkiye ile F-35 programının bu durumla karşı karşıya olmasının kendilerini çok üzdüğünü bildiren Summers, “Bakanlık kritik teknolojimizin üretiminde yapılan ortak yatırımları korumak amacıyla tedbir olarak bu adımı atıyor.” ifadesinde bulundu.

''TÜRKİYE S-400 ALIRSA F-35 RİSKE GİRER''

Sözcü, açıklamasına şu şekilde devam etti:

“Türkiye ile bu önemli konudaki diyaloğumuz hala sürmekte. Fakat Türkiye S-400 teslimatından vazgeçene kadar ABD, Türkiye’nin F-35'lerinin operasyonel kabiliyetleri ile ilgili sevkiyat ve faaliyetleri durdurmuştur. Türkiye S-400'leri alırsa F-35 programına katılımını riske atacaktır.”

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal