Papa Francis'ten Diyalog Çağrısı

Katoliklerin ruhani önderi Papa Francis, Hristiyanlığı yaymanın ‘ana hedef' olma durumuna getirilmesini eleştirdi.

01.04.2019-12:53 - (Son Güncelleme: 01.04.2019-12:49) Papa Francis'ten Diyalog Çağrısı

"İsa bizi sayıca üstün olalım diye seçip göndermedi" ifadesini kullanan ve dinlerarası diyalog kurulmasının daha önemli olduğunu belirten Papa, kilise mesajlarının ulaştırılması noktasında üslup değişikliği talebinde bulundu.

İki günlük bir ziyaret için Fas’a giden Papa Francis, başkentte yer alan Rabat Katedrali'nde binlerce Hristiyan’ın katıldığı büyük bir ayine katılım sağladı.

Katılımcılara üç ayrı dilde selam veren Papa, ayin esnasında yaptığı konuşmada dinlerarası diyalog, dayanışma ve kardeşlik üzerinde durdu.

'İSA BİZİ BU NEDENLE SEÇMEDİ'

Bu diyalogun kilisenin üye sayısını yükseltmeye yönelik bir strateji olmadığını belirten Papa Francis, "Hristiyanlar bu ülkede azınlık fakat bence bu bir sorun değil" sözlerini aktardı.

Papa, "İsa bizi sayıca çok olalım diye seçip göndermedi. O bizi görev için gönderdi. Bu görev, elde tuttuğumuz alanların sayısıyla belirlenmiyor. Ürettiğimiz değişimle, uyandırdığımız merak ve tutkuyla belirleniyor" şeklinde ifadelerde bulundu.

İLK ÖNCE DİYALOG, SONRA İBADET'

Papa, özellikle çaresiz kimselere karşı gösterilecek destekle birlikte diyalogun kurulabileceğini belirterek "Önce diyalog, ondan sonra ibadet gelir" dedi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.



DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal