Pakistan Ordusu, Hindistan Savaş Uçaklarını Vurdu

Hindistan ile Pakistan arasında tansiyon artmaya devam ediyor. Pakistan ordusundan yapılan açıklamada sınırı geçen 2 Hint savaş uçağının vurulduğunu ve birinin düştüğü duyuruldu.

27.02.2019-09:30 - (Son Güncelleme: 27.02.2019-10:00) Pakistan Ordusu, Hindistan Savaş Uçaklarını Vurdu

Hindistan ve Pakistan arasında paylaşılamayan Keşmir bölgesinde, tansiyon tekrar arttı.

Hint medyası, Pakistan savaş uçaklarının Keşmir'de Nowshera bölgesine girdiğini; bölgedeki sıcak olaylar ardından havalanan Hindistan ordusuna ait bir MiG jetinin düştüğünü açıkladı. Budgam'da meydana gelen olayda 2 pilotun yaşamını yitirdiği; uçağın düşme sebebinin araştırıldığı açıklandı.

Meydana gelen olaylar ardından Keşmir'deki Srinagar Havalimanı üç saat süre ile uçuşlara kapatıldığını açıklandı.

PULWAMA'DAKİ PATLAMA KIRILMA NOKTASI OLDU

14 Şubat'ta Keşmir bölgesindeki Pulwama şehrinde, Hint güvenlik güçlerini taşıyan otobüse bomba yüklü bir araç ile yapılan saldırıda 41 kişi hayatını kaybetmişti. Saldırının arkasında Pakistan'ın olduğunu iddia eden eylemciler Pulwama'da protesto eylemleri yapmıştı.

İki devlet arasında artan tansiyon dün tekrar yükseldi. Dün Hindistan Dışişleri Bakanı Sushma Swaraj, hava kuvvetlerine ait jetlerin sınırı geçerek, Pakistan'daki 'terör kamplarına' hava operasyonu yaptığını; saldırıda çok sayıda miltanın hayatını kaybettiğini söyledi. Pakistan ordu sözcüsü Asif Ghafoor ise, "Hint uçakları Muzafarabad bölgesinden sızdı. Pakistan Hava Kuvvetleri'nin vaktinde ve etkili müdahalesi ardından, uçak bombasını acele bir biçimde Balakot civarında ormanlık bir alana bıraktı. Kayıp veya hasar yok" ifadelerini kullandı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal