Pakistan - Hindistan Sınırında Karşılıklı Çatışma Çıktı

Pakistan ve Hindistan askerleri Keşmir Kontrol Hattı'nda birbirlerine karşılıklı olarak ateş açtı.

04.03.2019-13:35 - (Son Güncelleme: 04.03.2019-13:59) Pakistan - Hindistan Sınırında Karşılıklı Çatışma Çıktı

Pakistan ve Hindistan askerleri Keşmir Kontrol Hattı'nda birbirlerine karşılıklı olarak ateş açtı.

Hindistan yerel medyasında çıkan haber doğrultusunda, Hintli yetkililer, Pakistan kuvvetlerinin Cammu Keşmir'in Aknur kesiminde ağır silahlarla saldırı düzenlediğini bildirerek, Hindistan'ın da bu saldırıya karşılık verdiğini belirtti.

İki ülke sınırında 3 saatten fazla devam eden yoğun çatışmadan sonra Hindistan tarafında ölen veya yaralanan olmadığı bildirildi.

İKİ ÜLKE ARASINDAKİ GERİLİM

Hindistan ile Pakistan arasında son zamanlarda yaşanan gerilim, Keşmir'in Hindistan kontrolündeki bölgesinde 14 Şubat'ta polis teşkilatına ait milis gücüne gerçekleştirilen ve 44 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırıyla patlak verdi.

Hindistan yönetimi, Pakistan'ı, saldırıyı yapan teröristleri korumakla suçladı. Saldırıyı eleştiren Pakistan ise suçlamayı kabul etmedi.

Hindistan 26 Şubat günü, Keşmir Kontrol Hattı'nın Pakistan kesimindeki terör örgütü hedeflerine hava saldırısı gerçekleştirdiğini açıkladı. Pakistan da hava sahasını ihlal ettiği sebebiyle Hindistan'a ait iki savaş uçağını düşürdüğünü belirtti.

Daha sonra Hindistan da, Pakistan'a ait bir savaş uçağını düşürdüğünü açıklamasına rağmen Pakistan yönetimi bunun doğru olmadığını öne sürdü.

Pakistan, gerilimin yükselmesini istemediklerini belirtirken Hindistan Başbakanı Narendra Modi ise Pakistan'ın, ülkesini istikrarsızlaştırmaya çalıştığını iddia etti.

Türkiye, Avrupa Birliği, Almanya, İngiltere, Çin ve Rusya, taraflara gerginliği azaltma çağrısında bulundu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.



DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal