ÖSO'dan Rejim Kuvvetlerinin Saldırılarına Misilleme

ÖSO, "İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi"ne yoğun saldırılar gerçekleştiren İran destekli yabancı terörist gruplarına saldırdı.

08.05.2019-12:34 - (Son Güncelleme: 08.05.2019-17:29)

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), "İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi"ndeki sivil yerleşim bölgelerindeki saldırılara misilleme yaparak Halep'te bulunan Beşşar Esed rejimi ve müttefiki İran'ın desteklediği yabancı terörist grupları hedef aldı.

ÖSO'ya bağlı Hamza Tümeni'nden yapılan açıklamada, "Esed rejimi ve Rusya’nın İdlib ve Hama bölgelerinde sivillere yönelik saldırılarına (Halep'e bağlı) Nubl ve Zahra bölgelerindeki askeri noktaları topçu ve grad füzeleriyle hedef aldık." sözleri kullanıldı.

Rejim kuvvetleri, Fırat Kalkanı ile Zeytin Dalı Harekatı bölgelerine tehdit oluşturmak amacıyla, terör örgütü YPG/PKK işgalindeki Tel Rıfat'ta varlık gösteriyor. Rejim kuvvetlerinin Tel Rıfat'a çıkan rotalarından biri olan, bölgenin güneyindeki Nubl ve Zahra beldeleri, İran destekli yabancı teröristler tarafından yönetiliyor.

6 GÜNDE 86 SİVİL HAYATINI KAYBETTİ

"İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi" sınırlarındaki sivil yerleşim bölgelerine son 6 günde gerçekleştirilen saldırılarda en az 86 sivil yaşamını yitirdi.

Türkiye, Rusya ve İran'ın 4-5 Mayıs 2017'de düzenlediği Astana toplantısında, İdlib ve çevresini "Gerginliği Azaltma Bölgesi" olarak ilan etmişti. Türkiye ve Rusya, rejim kuvvetlerinin, bu doğrultuda başlatılan ateşkes sürecini ihlal eden saldırıları karşısında, söz konusu bölge için ek bir mutabakata varmıştı.

Rejim, destekçilerinin yardımıyla 17 Eylül 2018 tarihinde Soçi'de imzalanan mutabakata karşın saldırıları sürüyor. Astana anlaşmaları kapsamında, Rusya ve İran'ın da bölgedeki ateşkesi koruma yükümlülüğü var.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal