O Ülke Filistin'i Destekleyeceğini Açıkladı

Şili Cumhurbaşkanı Pinera, Filistin'i desteklediğini basın toplantısında açıkladı.

10.05.2018-18:18 - (Son Güncelleme: 10.05.2018-18:16) O Ülke Filistin'i Destekleyeceğini Açıkladı

Şili lideri Sebastián Pinera,  Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile toplantısının sonrasında yapılan ortak basın açıklamasında, ‘özgür, bağımsız ve egemen bir Filistin devleti’ kurulmasını desteklediğini belirterek, Filistin halkının kendi kaderini tayin etme hakkına sahip olduğunu açıkça ifade etti.

Filistin’i ziyaret eden ilk Şili Cumhurbaşkanı olan Pinera, 2011 senesinde Filistin’in Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü’ne (UNESCO) katılımını ve ‘üye olmayan gözlemci devlet statüsünü’ hadisesine destek vermişti.

Şili ayrıca, 1998 senesinde Filistin Yönetimi ile diplomatik temsilciliğe sahip ilk devlet olduğu gibi Ocak 2011 tarihinden bu yana Filistin Devleti’ni resmen tanıyor.

Filistin lideri Mahmud Abbas pazartesi günü Venezuela’da yaptığı açıklamada, Latin Amerika devletlerinden ABD’nin attığı adım gibi İsrail’deki büyükelçiliklerini Kudüs’e taşımamalarını istedi.

ABD lideri Donald Trump, eski ABD politikasına son vererek, Aralık ayında Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımış ve Tel Aviv’deki büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma kararı aldığını tüm dünyaya duyurmuştu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal