Nusret'e Miami'de Protesto! Maduro Başına Bela Oldu

Nusret Gökçe'nin Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'ya servis yaptığı görüntülerin sosyal medyada büyük tepki çekmesinin ardından Nusret'in Miami restoranının önünde eylem yapıldı.

20.09.2018-11:08 - (Son Güncelleme: 20.09.2018-10:49) Nusret'e Miami'de Protesto! Maduro Başına Bela Oldu

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun, İstanbul'da Nusr-Et isimli lüks bir restoranda yemek yemesine tepki gösteren Venezuelalılar, restoranın ABD'nin Miami şehrindeki şubesi önünde protesto yaptı.

POLİS RESTORAN ÖNÜNDE ÖNLEM ALDI

Yaklaşık 100 kişi restoranın önünde protesto yaptı ve Venezuela milli marşı söyledi. Polisin eylemcilerle restoran arasında tedbir aldığı da fark edildi. AFP haber ajansına açıklamalar yapan 65 yaşındaki Lucy Arroe adlı bir eylemci kadın, "Biz açlıktan ölürken, insanlar çöplükten yemek toplarken, onun (Maduro) lüks içinde koca et dilimlerini yemesi doğru değil." dedi.

"İNSANLAR AÇLIKTAN ÖLÜRKEN DİKDATÖRE DESTEK VERİYOR"

Miami'deki protesto, Dünya genelinde 14 şubesi olan restorana da tepki vardı. Protestoculardan birinin elindeki pankartta, "Bu lokanta, insanlar ilaçsızlıktan ve açlıktan hayatını kaybederken, Venezuela diktatörü ve uyuşturucu satıcısına destek veriyor." yazısı yer aldı. Olay, Maduro'nun, İstanbul'daki restoranda et yerken kaydedilen görüntülerinin Nusret Gökçe tarafından sosyal medyada yayınlanması ardından patlak verdi. Görüntülerden birinde Gökçe, Maduro ve eşine yemek servisi yaparken kameralara yansıyordu. İkinci videoda da Maduro, üstünde isminin yazılı olduğu bir kutudan aldığı puroyu içiyordu.

"TÜM VENEZUELALILARA SAYGISIZLIK"

70 yaşındaki Yadira Weir adlı eylemci ise, Nicolas Maduro'nun yemeğini "tüm Venezuelalılara saygısızlık" olarak tanımladı.

AFP haber ajansındaki haberde, Gökçe'nin restoranlarında bir ana yemeğin, 70 ila 250 dolar arasında farklılık gösteren fiyatlara satıldığı da kaydedildi. Restoranın New York'taki şubesi önünde de protesto yapıldığı bildirildi. Salt Bae rumuzuyla sosyal medyada yayınladığı videolarla dünya genelinde üne kavuşan kasap ve şef Nusret Gökçe'nin sahibi olduğu Nusr-Et, İstanbul'un en lüks et restoranları içinde yer alıyor. Gökçe, Maduro'ya servis yaptığı görüntülerin tepki çekmesi ardından paylaşımlarını sosyal medyadan sildi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal