Norveç'te Küstah Girişim! Ezana Saldırdılar

Irkçı ifadeleriyle tanınan Norveç’li İleri Görüş Partisi, cami içinde okunan ezanın sesinin dışarıdan duyulmasının önlenmesini istiyor.

26.04.2018-23:42 - (Son Güncelleme: 26.04.2018-23:37) Norveç'te Küstah Girişim! Ezana Saldırdılar

Norveç'te, üç partili koalisyon yönetimi ortaklarından olan ve ırkçı ifadeleriyle tanınan İleri Görüş Partisi (Fremskrittspartiet-FrP), Norveç’te ki camilerin içerisinde okunan ezan sesinin dışarıdan duyulmasının önlenmesi için teşebbüste bulundu.

Partinin Göçmen Politikalarından Sorumlu Sözcüsü Jon Helgheim, Norveç medyasına yaptığı açıklamada, cami içerisinde okunan ezanın dışarıdan duyulmasının önlenmesine dair tekliflerini hafta sonu gerçekleştirilecek parti kongresinde konuşacaklarını açıkladı.

Helgheim, “İnsan hakları yasalarının bu hususta ne söylediği umurumda değil. Benim için elzem olan, camilerin yakınında oturan kişilerin huzur ve sükunet içinde yaşaması, ezan ile rahatsız edilmemeliler. İnsan hakları sözleşmelerinde ezanı yasaklamaya karşı kurallar olması beni ilgilendirmiyor” açıklamasında bulunarak nefretini kusmuş oldu.

Ülkedeki camilerde ezan minareden okunmuyor. Norveç’te ezanın caminin içerisinde hoparlörlerle okunmasın kaynaklı ses dışarıdan da duyulabiliyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal