Netflix'teki Tartışmalı Dizinin Yayından Kaldırılması İçin Binlerce Dilekçe Verildi

Ürdün, Netflix'in çok tartışılan dizisi Mesih'in "İslam karşıtı" senaryoya sahip olduğu iddiası ile yayınlanmasını istemiyor. 4 binden fazla insanın dini gerilim dizisinin kaldırılması için kampanya başlattı.

01.01.2020-18:23 - (Son Güncelleme: 01.01.2020-18:14) Netflix'teki Tartışmalı Dizinin Yayından Kaldırılması İçin Binlerce Dilekçe Verildi

Ürdün Kraliyet Film Komisyonu (Royal Film Commission of Jordan, RFJ) Netflix'ten ülkede bu günlerde yayına başlaması düşünülen ABD yapımı dram dizisini yayından kalkmasını talep etti.

Mesih'in (Messiah) senaryosu yüce bir varlık tarafından dünyaya gönderildiğini iddia ederek adanmış takipçilerinden bir ordu oluşturan Mesih (Mehdi Dehbi) adlı bir adamı soruşturan CIA ajanının (Michelle Monaghan) etrafında şekilleniyor.

Komisyonun yaptığı açıklamada, "İçeriğinden haberdar olduktan sonra RFC, Netflix yönetiminden resmi olarak diziyi Ürdün'de yayınlamamasını talep etti" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, “Hikaye tamamen kurgusal ve karakterler de öyle, fakat RFC dizinin içeriğinin büyük ölçüde dinin kutsallığının ihlal edildiği inancına ve yorumlarına neden olacağını, dolayısıyla muhtemelen ülkedeki yasalara aykırı olacağını düşünüyor” diye belirtildi.

Açıklamada aynı zamanda, "İlkelerine, özellikle de yaratıcı özgürlüğe saygı gösterilmesi ilkesine, sıkı sıkıya bağlı kalmakla birlikte kamusal ve yetkili bir kuruluş olan RFC, Krallık'ın temel yasalarını ihlal eden mesajları göz ardı yahut tasvip edemez" ifadeleri kullanıldı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal