Netanyahu'dan Skandal Tehdit!

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail limanına gelen ABD savaş gemisi üzerinden Ortadoğu'ya tehdit savurdu.

12.10.2018-10:56 - (Son Güncelleme: 12.10.2018-10:44) Netanyahu'dan Skandal Tehdit!

ABD savaş gemisi 20 yıl aradan sonra ilk defa İsrail'i ziyaret etti. ABD savaş gemisi USS Ross, İsrail'in Aşdod limanına geldi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, geminin buraya gelmesinin önemli olduğunu ifade ederek  "İsrail ile ABD arasındaki derin ittifakı" dünyaya göstermiş olduğunu da belirtti.

ABD'DEN DESTEK

Netanyahu, geminin İsrail limanına gelişinin Suriye'deki askeri faaliyetlerine destek işareti olduğunu belirterek , "Kendimizi Suriye'deki İran askeri varlığına karşı savunmaya kararlıyız" dedi.

ORTADOĞU'YU TEHDİT ETTİ

"ABD Başkanı Donald Trump bu politikamızda bize oldukça destek veriyor" sözlerini kullanan Netanyahu, geminin gelişi ile ilgili olarak "Bu mesaj tüm Ortadoğu tarafından alınmış oldu" diyerek Ortadoğu'ya tehdit savurdu.

POMPEO'DAN DESTEK

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo yahudi lobisine konuşmasında  İsrail hakkında, "Demokratik ve müreffeh, barıştan yanayız, özgür basını ve büyüyen ekonomisi var" diyen Pompeo, "Yani Ortadoğu'nun olmasını istediğimiz her şey… İlerde Ortadoğu'nun tamamının bunun gibi olmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal